Intrede van de sint

Lieve meisjes en jongens, Mama’s en papa’s,

 

Zaterdag 7 november wordt weer een heuglijke dag voor Hasselt! De Sint en zijn Pieten komen na een lange reis vanuit Spanje rechtstreeks naar Hasselt en meren daar als eerste aan met hun boot, vooraleer ze de rest van het land een bezoekje brengen.

 

Alle kinderen uit Hasselt en omstreken zijn uitgenodigd om dit spektakel mee te maken en hen te verwelkomen aan de Kanaalkom vanaf 13 u. We maken er samen een warm en groots feest van!  Om 13.30 u zal hij met zijn gevolg aanmeren, en met veel toeters en bellen en muziek vertrekt de stoet met een echte Pietenfanfare richting stadhuis, via een leuke tocht door de binnenstad, vol jolijt en animatie met alle andere Pieten.

 

Aan het stadhuis hebben we ook dit jaar een grote verrassing: er is een gezellig Sinterklaas-dorp opgesteld waar de Sint alle kinderen trakteert op lekkers zoals chocolade, speculaas, chocomelk, mandarijntjes, wafels, … Dit jaar is de chocolade wel bijzonder (h)eerlijk : Fair Trade chocolade! Zo denkt de Sint ook aan de kinderen in de ontwikkelingslanden.   Sinterklaas roept mama’s en papa’s op om bij hun eigen aankopen ook te denken aan de kinderen in het Zuiden en FairTrade aankopen te doen. 

 

Ook dit jaar is het pietenparcours. Als je enkele proeven juist aflegt krijg je een heus pietendiploma! Om 17u ronden we het festijn af.