Alle info kan je terugvinden op https://hasseltcarnaval.be/

Carnaval Hasselt 2022

Hasselt viert Carnaval.

Tijdens het Halfvastenweekend van 21 en 22 maart 2019 organiseert het Koninklijk Feestcomité het Hasseltse carnavalsfeest.

Traditioneel start het weekend op zaterdag 21 maart 2019 om 11u11 met de jaarlijkse Mis ter nagedachtenis van de overleden carnavalisten. Dit jaar zal de viering opgedragen worden in de O.L.-vrouw Basiliek. De Mis, deels in het gezapig Maaslands dialect en in het “Hasselts” wordt voorgegaan door E.H. Theo Mathijs en muzikaal opgeluisterd worden. De mis wordt afgesloten met een kleine receptie aangeboden door het Koninklijk Feestcomité van de Stad Hasselt. Een hartverwarmende Hasseltse borrel en een lekker speculaaskoekje van patissier Cools uit de Kapelstraat zullen zeker gesmaakt worden.

Zaterdagnamiddag 21 maart 2019 om 14u30 worden jong en oud, scholen, jeugdverenigingen, carnavalsgroepen en alle plezante mensen verwacht aan het Kolonel Dusartplein om stoetsgewijs in bonte carnavalkleuren en met veel toeters en bellen door de binnenstad te trekken en de Jeugdprins  te vergezellen naar het Stadhuis. Hij zal samen met Stadsprins vanop de pui aan het Groenplein alle aanwezigen trakteren op een heuse snoeplawine.

Op zondag 22 maart 2019 zal voor de 73ste maal de Internationale Halfvastenstoet om 14u11 vanaf het Kolonel Dusartplein, door de straten trekken, voorafgegaan door de reclamekaravaan. Apotheose is natuurlijk de Prinsenwagen met Stadsprins en zijn gevolg, de ‘Koninklijke Orde van het Klaverblât’.